Golfarkitekten Lassi Pekka Tilander berättar om sina projekt

Som jag nämnde i gårdagens inlägg hade vi äran att få sällskap av den finske golfbanearkitekten Lassi Pekka Tilander när på vår resa till Estland. Det är svårt att föreställa sig en trevligare person än Lassi och vi hade tillfälle till flera längre diskussioner om golfdesign, plus naturligtvis en trevlig golfrunda tillsammans.

Vad är din för bakgrund?

Jag studerade på universitetet i Edinburgh och startade min karriär inom marketing och public relations.

Hur kom in på golfbanedesign?

Det var bara tillfälligheter. En ny bana skulle byggas, och ägaren kom inte överens med den golfarkitekt de hade anlitat för projektet. Arkitekten slutade, och jag blev tillfrågad om jag kunde ta över. Jag svarade ja, och resten är historia.

Hur många banor har du designat hittills?

Jag har ritat 18 banor hittills, mestadels i Finland, Estland och Polen. När jag tänker efter så har jag faktiskt designat mer än hälften av banorna här i Estland.

Hur många projekt brukar du ha på gång samtidigt?

För det mesta har jag två eller tre projekt på gång.

Vilket är ditt största projekt just nu?

Det mest spännande projektet efter Pärnu Bay Golf Links är en ny bana utanför St Petersburg, Gorki Golf Club.

Hur ser framtiden ut?

Svårt att säga, det är tuffa tider för många golfklubbar just nu. Den som lever får se…

Efter att ha spelat Pärnu Bay Golf Links tror jag framtiden ser ljus ut för Lassi Pekka Tilander.

Alla artiklar från Estlandsresan