På upptäcktsfärd – Golf i Estland

Tallinn har nog världens bästa flygplats. Den har den där perfekta storleken, inte för liten, inte för stor. All service du behöver finns till hands, och du kommer från din gate till bagagebandet och vidare till kollektivtrafiken på nolltid. Och den ligger ett stenkast från Tallinns centrum. Du kan promenera till staden om du vill. Golfbloggaren hoppar över Östersjön för lite golf i Estland, men anlände för tidigt och har en hel dag över att utforska Tallinn.

En rik historia

Tallinn påminner mycket om Prag. Staden har samma rika historia, med många välbevarade historiska byggnader. Gamla Staden är kompakt, och domineras av ett stort torg kantat av restauranger och pubar. Lite turistigt är det naturligtvis, men det är inte fullt av de butiker som säljer krims-krams som du hittar på många andra turistorter. Istället finns det många hantverksbutiker som säljer estniskt hantverk, och framförallt linne. Inte helt befriat från souvenirer, men mycket mindre än på många andra håll.

Tallinn, Estonia
Tallinn är en stad av kyrkor.

Jag valde att gå på en själv-guidad kyrko- och pubpromenad. Det visade sig vara helt perfekt för en dag med ett antal regnskurar. Sol, promenera. Regn, utforska en kyrka eller avnjut en av de många lokala ölsorterna. Inget problem att spendera en hel dag på det sättet, men om du har ont om tid kan du lätt besöka de viktigast sevärdheterna till fots på några timmar.

Alltid något på gång runt stora torget

När dagen går mot sitt slut är det trevligt att sitta på någon av uteserveringarna runt det stora torget. Det händer nästan alltid något. Idag bjöds det på en rock-konsert från en massiv scen som byggts upp i ena hörnet av torget. Jag tog in konserten tillsammans med en god öl medan jag skrev det här inlägget och publicerade det via den gratis wifi som finns nästan överallt i Estland. Om en restaurang inte har gratis wifi går den kvickt i konkurs har jag hört. Allt går att hitta online i Estland, du kan till och med rösta.

Tallinn, Estonia
Det är alltid något på gång runt stora torget i Tallinn.

Senare på kvällen åt jag middag i goda vänners lag på en av den moderna, trendiga restauranger som finns gömda här och där i Tallinn. Den här hette Sfäär och var dold innaför en skoaffär (kanske gick vi in bakvägen?). Hursomhelst, maten och efterrätten var superb, rekommenderas varmt.

Dags för lite golf i Estland

I morgon bär det av till Saaremaa (Ösel) för den första rundan golf i Estland.

Alla artiklar från Estlandsresan

  1. På upptäcktsfärd – Golf i Estland
  2. Vi testar Saare Golf
  3. Pärnu – Estlands sommarstad och nya golfmecka
  4. Vi testar Pärnu Bay Golf Links
  5. Möte med banarkitekten Lassi Pekka Tilander