Samsö Golf Club, Denmark

Samsö Golfklubb – Test och Betyg

Samsö golfbana som nästa år firar 25-årsjubileum kan göra det med den äran. Den danska storspelaren Iben Tinning har just den banan som en av sina favoriter och om du har tur kan du få en lektion där av henne.

Samsös 18-hålsgolfbana börjar som en mjuk parkbana men även där märks vinden. Där finns gott om vattenhinder och många bunkrar. Så övergår banan till seaside med en intagande vy över havet med Själland i bakgrunden. Att spela ett långt par 4-hål i motvind kräver sina klubbor – och raka slag.

Att banan är dubbelt grön fick klubben bevis för 2015 då man utsågs till landets mest miljövänliga bana. Det betyder att den sköts minutiöst utan kemiska inslag men väl ekologiskt.

Golfbanan ligger i Besser på öns norra sida. Den är en blandning av knixig parkkaraktär och öppen seaside. Den är varierat byggd och layouten känns naturlig. Hålen är inte särskilt långa men ibland skymda vilket kan ställa till det vid premiärspel. Något annat som kan ställa till det är vinden som kan vara mer än en lätt bris. Klubbhuset är enkelt men utrustat med en shop samt uthyrning av klubbor, vagnar och golfbilar. Där kan man också få något att dricka – men inte mer. Samsö är en typisk turistbana med inte så många medlemmar, men drygt fem procent av de 3 000 fastboende spelar golf.  

Samsö Golfklubb Information
Adress Besser Kirkevej 24,  , 8305 Samsö, , Denmark (Karta)
Telefon+45 86592218
Email[email protected]
Webbsidasamsoegolfklub.dk
Totalt antal hål27

Banan som är mycket varierad har allt från vindpinade korthål till knixiga par 4 dog leg-hål till ganska korta par 5-hål.

Utmärkt skyltning till närmaste utslagsplatser gör att man inte går fel på denna mycket charmiga öbana med såväl park som seaside.

Par 3-hålen varierar inte så mycket i längd. Från rött handlar det om ca 125 meter, från gult är avståenden kring 145 meter. Par 4-hålen är motsvarande från 245 till 280 från rött. Från gult varierar längden från 285 till 350 meter. Par 5-hålens längd är strax under 400 meter från rött och strax under 450 meter från gult.  Sammanfattningsvis passar denna bana de flesta golfare, från scratchspelare till medelgolfare. För den som är nybörjare finns här en riktigt trevlig 9-hålskortbana med par 3-hål.

Banans fairway är i normalkondition medan greenerna som oftast är ondulerade i mycket gott skick. Greenerna som är nedklippta och snabba kännetecknas av högsta kvalitet. Strategiskt utplacerade bunkrar med ganska grov Samsösand är en del av upplevelsen. Vid varje tee finns givetvis en skylt med kartskiss över hålet, däremot saknas det en banguide som enligt klubbchefen Henrik Sörensen ska finnas lagom till jubileumsåret. 

Samsö Golfklubb Information
Antal hål18
Greenfee, 1 (låg) - 5 (hög)2
Öppen för spelOpen to Public
Säsong april - oktober
BantypParkbana
Webbsidasamsoegolfklub.dk

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Related Content

Related Posts

Minnesota Wild Hockey

Vi byter spel för en kväll

Vi byter golf mot ishockey för en kväll. Det lokala NHL-laget heter Minnesota Wild och spelar på Xcel Enery Center i centrala Minneapolis. Xcel Energy