Golf du Médoc Resort (Vignes Course), France

Golf du Médoc Resort (Vignes Course) – Test och Betyg

Ett par mil från den sydfranska hamnstaden Bordeaux bland ett 60-tal vinslott och vingårdar ståtar Golf du Médoc i Pian.  Klubbhuset ligger i direkt anslutning till hotellet med samma namn och med utsikt över två 18-hålsbanor av klass.

Klubben förfogar över flera träningsfaciliteter med en särskild golfskola. Det går också bra för den som vill stå på rangen och slå, chippa eller pitcha och putta.  Shop, omklädnadsutrymmen samt uthyrning av klubbor ingår i det digra utbudet. Vagnar och bilar går också att förse sig med. Spa och en riktig restaurang med bar kompletterar bilden för denna förstklassiga klubb som finns med på många internationella topplistor över golfbanor med fullservice.  

Golf du Médoc Resort Information
Adress Chemin de Courmateau,  , 33290 Le Pian, Médoc, France (Karta)
Telefon+33 (0)5 56 70 11 90
Email[email protected]
Webbsidagolfdumedocresort.com
Totalt antal hål36

Vignesbanan som invigdes 1991 är utlagd på sandbäddar omgiven av barr- och lövskog. Banan är ganska platt och fairways tydliga från tee. Flacka hål med ett eller annat tvärgående vattendrag manar till långt slående.

Routingen för Vignesbanan är mycket väl planerad, det är sällan långt mellan hålen med något enstaka undantag. Det känns som om denna hed- och parkbana, som vilar på sand, är inlagd i naturen utan några större krusiduller. Det gör också att den inte är så känslig för nederbörd.Avståndsmarkeringar i form av vinflaskor i trä talar sitt tydliga språk.

Välskötta fairways, bra väldressade greener som ibland är ondulerade kantar banan. Bunkrar med mjuk och fin sand gör att just bunkerslagen sällan medför några större problem. Det räcker oftast med en trepack bollar om man håller i klubban.

Banans längd är knappast avskräckande för normalgolfare. Par 3-hålen varierar från röd tee från 88 till 122 meter, par 4-hålen från 228 till 317 och par 5-hålen som längst 422 meter. Från gul tee är motsvarande avstånd för par 3-hål 116 till 179 meter, par 4-hål från 305 till 383 meter och par 5-hålen mäter upp till 490 meter.

Vignes som bjuder på såväl raka som dogleg-hål blev litet av en kändisbana i början av 2 000-talet med tävlingar där storspelare från hela världen deltog. Det är förståeligt. Banan känns fräsch, välskött och mycket rättvis med klokt spel.

Vinkopplingen gör sig påmind vid avståndsmarkeringar på 135 meter i form av en vinflaska i trä! Men varför finns inga rejäla hålskyltar vid tee – kanske för att man ska ha stor nytta av strokesavern?

Golf du Médoc Resort (Vignes Course) Information
Antal hål18
Greenfee, 1 (låg) - 5 (hög)3
Öppen för spelOpen to Public
BantypParkbana
BanarkitektRod Whitman
Öppningsår1991
Webbsidagolfdumedocresort.com

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Related Content

Related Posts

Minnesota Wild Hockey

Vi byter spel för en kväll

Vi byter golf mot ishockey för en kväll. Det lokala NHL-laget heter Minnesota Wild och spelar på Xcel Enery Center i centrala Minneapolis. Xcel Energy