Golf du Médoc Resort (Chateaux Course), France

Golf du Médoc Resort (Chateaux Course) – Test och Betyg

Ett par mil från den sydfranska hamnstaden Bordeaux bland ett 60-tal vinslott och vingårdar ståtar Golf du Médoc i Pian.  Klubbhuset ligger i direkt anslutning till hotellet med samma namn och med utsikt över två 18-hålsbanor av klass.

Klubben förfogar över flera träningsfaciliteter med en särskild golfskola. Det går också bra för den som vill stå på rangen och slå, chippa eller pitcha och putta.  Shop, omklädnadsutrymmen samt uthyrning av klubbor ingår i det digra utbudet. Vagnar och bilar går också att förse sig med. Spa och en riktig restaurang med bar kompletterar bilden för denna förstklassiga klubb som finns med på många internationella topplistor över golfbanor med fullservice.  

Golf du Médoc Resort Information
Adress Chemin de Courmateau,  , 33290 Le Pian, Médoc, France (Karta)
Telefon+33 (0)5 56 70 11 90
Email[email protected]
Webbsidagolfdumedocresort.com
Totalt antal hål36

Chateauxbanan som invigdes 1989 är längre än Vignes och betraktas mer som en mästerskapsbana. Den är mer sammanhållen, kvadratisk och ligger i ett öppnare landskap.

Chateauxbanan är längre än Vignes och har fler vattenhinder varav vissa kan upplevas som knepiga eftersom de skär på skrå genom hålens riktning. Kortaste par 3-hålet från gul tee är 127 meter, från röd tee strax under 100 meter. Ett normalt par 4-hål mäter cirka 370 meter och det längsta par 5-hålet är drygt 500 meter. De flesta hål är raka, men dogleg-hål bryter av sceneriet. Ibland känns en del hål så gömda att man bör spela banan två gånger.

Banans öppna layout gör den ganska vindkänslig. Tee är normala och fairways likaså. Greenerna är i mycket god kondition liksom bunkrar vars sand får många att tänka på strandsemestrar.

Vinflaskor som avståndsmätare på 135 meter påminner spelaren var han är liksom namnen på hålen – eller vad sägs om Mouton Rotschild ett trevligt par 4-hål på 346 meter från gul tee, 278 meter från röd tee.

Även Chateaux har blivit litet av en kändisbana i början av 2 000-talet med tävlingar där storspelare från hela världen deltog. Det är förståeligt. Banan känns fräsch, välskött och – rättvis med klokt spel. Där finns också en riktig back tee (svart) som totalt mäter närmare sju kilometer!

Men ibland lämnar routingen en del att önska – när det är svårt att veta exakt var nästa håls tee ligger. Även här saknas bra kartor vid tee.

Golf du Médoc Resort (Chateaux Course) Information
Antal hål18
Greenfee, 1 (låg) - 5 (hög)3
Öppen för spelOpen to Public
BantypParkbana
BanarkitektBill Coore
Öppningsår1989
Webbsidagolfdumedocresort.com

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Related Content

Related Posts

Minnesota Wild Hockey

Vi byter spel för en kväll

Vi byter golf mot ishockey för en kväll. Det lokala NHL-laget heter Minnesota Wild och spelar på Xcel Enery Center i centrala Minneapolis. Xcel Energy