Costa Teguise Golf, Lanzarote, Canary Islands, Spain

Costa Teguise Golf – Test och Betyg

Information
Adress ,  ,  , ,  (Karta)
Telefon
Email
Webbsida
Totalt antal hål

Att spela på Costa Teguises 18-hålsbana är milt uttryckt spännande. Trots en hel del dogleg-fyror upp lever de flesta spelare banan som ganska svår – men rättvis. 

Banans tydliga tee-markeringar gör det nästan omöjligt att gå fel, fairways är i gott skick, bunkersanden svart som vulkanisk lava och greenerna härligt gröna. Lika gröna och skuggade av de tusentals palmer som omger banan. Vattenhindren lyser med sin frånvaro – eller är snustorra.

Routingen är mycket väl uttänkt och mixen mellan svåra och lätta hål känns balanserad. De första nio hålen är lättare än de avslutande, men avslutningshålet kan upplevas som ett klart parhål, en kort och ganska enkel femma.

Det är värt att notera att flera korthål mäter omkring 175 meter eller mer! Och med tanke på att ruffen oftast är lika med krossad lava brukar det vara klokt med ett extra paket bollar.

Summa summarum är Costa Teguise, med all sin grönska mitt i vulkanområdet och med härlig utsikt ner mot de atlantiska vågorna, en av Kanarieöarnas bättre banor – testa själva. 

Costa Teguise Golf Information
Antal hål18
Greenfee, 1 (låg) - 5 (hög)3
Öppen för spelOpen to Public
Bantyp681
BanarkitektJohn Harris
Öppningsår1978
Webbsidawww.lanzarote-golf.com

 

Share:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på linkedin
LinkedIn
Related Content

Related Posts

Golf på Åland, Silverskär

Ett Åland i miniatyr

Uppe i nordöstra hörnet av Åland finns en liten ö. Den heter Silverskär och är som ett Åland i miniatyr – knappt någon befolkning alls,

Cascades Golf Club, Soma Bay, Egypt

Golf i Egypten

Egypten har en golftradition som går tillbaks till 1882, då den första banan i landet, Gezira Sporting Club, grundades. Mycket har hänt sedan dess, väldigt mycket.