Costa Teguise Golf, Lanzarote, Canary Islands, Spain

Costa Teguise Golf – Test och Betyg

Gammal är äldst brukar det heta. Costa Teguises golfbana, som ligger mitt på ön, anlades 1978, är en mogen golfbana. Där har det mesta satt sig bland de 3 000 palmer som en gång i tiden planerats.

Klubbhuset är i mycket gott skick, servicen likaså. Restaurang, shop och omklädningsrum och dusch. Övningsområdena är mycket bra och väl samlade kring klubbhuset. Helhetsbilden är mycket positiv och utsikten från restaurangen mot det artonde hålet är närmast perfekt.

Som på så många andra kanariska banor är ruffen ibland lika med buskar eller lavasand.  Klubben som bjuder på mycket god service är typisk för besökare från när och fjärran som särskilt vintertid vill lufta sina klubbor.

Costa Teguise Golf Information
Adress Avenida del Golf s/n.,  , 35508 Costa Teguise, Lanzarote, Spain (Karta)
Telefon+34 928 590 512
Email[email protected]
Webbsidawww.lanzarote-golf.com
Totalt antal hål18

Att spela på Costa Teguises 18-hålsbana är milt uttryckt spännande. Trots en hel del dogleg-fyror upp lever de flesta spelare banan som ganska svår – men rättvis. 

Banans tydliga tee-markeringar gör det nästan omöjligt att gå fel, fairways är i gott skick, bunkersanden svart som vulkanisk lava och greenerna härligt gröna. Lika gröna och skuggade av de tusentals palmer som omger banan. Vattenhindren lyser med sin frånvaro – eller är snustorra.

Routingen är mycket väl uttänkt och mixen mellan svåra och lätta hål känns balanserad. De första nio hålen är lättare än de avslutande, men avslutningshålet kan upplevas som ett klart parhål, en kort och ganska enkel femma.

Det är värt att notera att flera korthål mäter omkring 175 meter eller mer! Och med tanke på att ruffen oftast är lika med krossad lava brukar det vara klokt med ett extra paket bollar.

Summa summarum är Costa Teguise, med all sin grönska mitt i vulkanområdet och med härlig utsikt ner mot de atlantiska vågorna, en av Kanarieöarnas bättre banor – testa själva. 

Costa Teguise Golf Information
Antal hål18
Greenfee, 1 (låg) - 5 (hög)3
Öppen för spelOpen to Public
BantypParkbana
BanarkitektJohn Harris
Öppningsår1978
Webbsidawww.lanzarote-golf.com

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Related Content

Related Posts

Minnesota Wild Hockey

Vi byter spel för en kväll

Vi byter golf mot ishockey för en kväll. Det lokala NHL-laget heter Minnesota Wild och spelar på Xcel Enery Center i centrala Minneapolis. Xcel Energy