Lanzarote Golf, Canary Islands, Spain

Lanzarote Golf – Test och Betyg

För knappt tio år sedan invigdes Lanzarote Golf på öns sydliga kust. Klubbhus med restaurang och övningsområden är högt belägna med utsikt över Atlanten. 

Klubben har fullservice med, restaurang, shop, omklädningsrum och dusch. Helhetsbilden vittnar dock om att banan är ung. Man måste gå över en väg ett par hundra meter för att komma till driving-rangen och chipping-greenen är till skillnad från putting-greenen klen. Tillgång finns till såväl vagn som bil. något som kan behövas utmed den ganska backiga banan. Klubben har bara ett 100-tal medlemmar och vänder sig snarare till långväga besökare.

Lanzarote Golf Information
Adress Carretera del Puerto del Carmen – Tías s/n.,  , 35510 Puerto del Carmen, Lanzarote, Spain (Karta)
Telefon+34 928 514 050
Email
Webbsidawww.lanzarotegolfresort.com
Totalt antal hål18

Lanzarotes nyaste golfbana är karg och spännande.

Denna 18-hålsbana ligger så nära vulkaner det är möjligt, omgärdad av svarta grusplättar. Ett enda riktigt vattenhinder plus en uppsjö bunkrar med ljus sand avbryter banans routing som kanske inte är den allra bästa där ett par tillbakagångar från green till tee känns bakvänt.

Utslagsplatser och en stor del av fairways är fina och välskötta, likaså bunkrar. En del greener kunde kanske vara i bättre skick, men utan god vattentillgång blir det ibland svårt. En hel del hål är gömda vilket försvårar vid en förstarunda. Om par 3-hålen är långa är en del par 5-hål i gengäld korta. Bra mix mellan korta och långa hål på en bana där det alltid blåser – mer eller mindre.

Lanzarote Golf Information
Antal hål18
Greenfee, 1 (låg) - 5 (hög)3
Öppen för spelOpen to Public
BantypParkbana
BanarkitektRon Kirby
Webbsidawww.lanzarotegolfresort.com

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Related Content

Related Posts

Minnesota Wild Hockey

Vi byter spel för en kväll

Vi byter golf mot ishockey för en kväll. Det lokala NHL-laget heter Minnesota Wild och spelar på Xcel Enery Center i centrala Minneapolis. Xcel Energy