Söderköpings GK (18-hålsbanan), Sweden

Söderköpings GK (18-hålsbanan) – Test och Betyg

Söderköpings golfbana ligger utmed Göta Kanal väster om staden. Den är vackert belägen i en bördig bygd omgiven av lövträd. 

Banan består av tre 9-hålsslimgor varav de första arton går genom skog, över ängar och i parkmark. Flera hål ligger precis vid Göta Kanal, men det finns fler vatten utmed den kuperade banan som är välskött. Tee, fairways och greener är av utmärkt kvalitet, likaså de strategiskt utplacerade bunkrarna vars sand inte är lerig. 

Övningsområdena runt det fina klubbhuset är bra och restaurangen behöver inte be om ursäkt – tvärtom. Där samlas man antingen före utslag eller efter en runda. Personalen är på tå utan att det blir löjligt. På tal om runda finns det orsak att ta med några extra bollar som kan hamna i något av de många vattenhindren.

Söderköpings GK Information
Adress Hylinge golfbana,  , SE-605 96 Norrköping, , Sweden (Karta)
Telefon+46-11-705 79
Email[email protected]
Webbsidawww.soderkopingsgolf.se
Totalt antal hål27

Med hjälp av banguide och ibland torn är det ganska lätt att förstå hålen även om där finns knepiga dog legs. 

Korthålen är just korta, likaså de flesta par 4-hålen. Detta gäller även par-5. Det enda riktigt negativa är krockrisk vid lera hål, exempelvis vid utslag för hål 9 där man riskerar behöva vänta på utslag från hål 17. Routingen kunde alltså vara något bättre, inte beroende på transporter mellan hålen utan just med tanke på krockarna.

Söderköpings GK (18-hålsbanan) Information
Antal hål18
Greenfee, 1 (låg) - 5 (hög)3
Öppen för spelOpen to Public
Säsong maj - oktober
BantypParkbana och Skogsbana
BanarkitektRonald Fream
Öppningsår1987
Webbsidawww.soderkopingsgolf.se

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Related Content

Related Posts

Minnesota Wild Hockey

Vi byter spel för en kväll

Vi byter golf mot ishockey för en kväll. Det lokala NHL-laget heter Minnesota Wild och spelar på Xcel Enery Center i centrala Minneapolis. Xcel Energy