Royal Óbidos Spa & Golf Resort, Portugal

Royal Óbidos Spa & Golf Resort (Royal Óbidos Course) – Test och Betyg

Ballesteros hann aldrig spela Royal Óbidos innan han dog 2011 i sviterna av en hjärntumör. Minnet av honom lever i de fantastiska banor Seve skapade. Óbidos är det sista mästerverket.

Det är ungefär en timmes färd på motorväg från Lissabons flygplats till Royal Óbidos som ligger i distriktet Oeste. Det är värt varenda minut att åka hit om du är ute efter förstklassiga golfbanor.

Alltsedan starten 2012 har Royal Óbidos haft ett grundmurat rykte som mästerskapsbana och när den kompletterades 2014 med ett mindre boutiquehotell nådde anläggningen nivån att fungera som bas för utflykter till även andra banor i närheten.

Royal Óbidos ligger således bara ett par rejäla utslag från Praia D’El Reys golfresort, West Cliffs och Bom Sucesso. Banan sträcker sig längs den natursköna Silver Coast med utsikt över Atlanten och Lagoa de Óbidos. Klubbhuset och det eleganta men enkla hotellet, Hotel Evolutee Royal Óbidos, ger det svala men professionella intryck som alltid var Ballesteros kännetecken.

Skulle du av någon anledning vilja vila från golf en dag så gör en utflykt till staden Óbidos. Den ligger bara tio minuter bort och är en medeltida pärla där Portugals historia finns markerad i varenda gatsten och husfasad.

Alltså, OM du vill vila från denna gudabenådade golfregion…

Royal Óbidos Spa & Golf Resort Information
Adress Cabeço da Serra, Óbidos,  , 2510-665 Vau, , Portugal (Karta)
Telefon+351 262 965 220
Email[email protected]
Webbsidawww.royalobidosgolf.pt
Totalt antal hål18

Severano Ballesteros hade ett rättesnöre: Att rita banor som var tuffa utmaningar oavsett spelarens handicap. Royal Óbidos är inget undantag.

Naturligtvis har Royal Óbidos, precis som Ballesteros övriga skapelser, en bunker i form av ett ”S” men faktiskt har han här lagt till en bunker med formen ”B”. Tydligare än så kan det knappast bli.

Även om layouten är gjord för att passa flera svårighetsgrader så gäller det att inte slå sig till ro och tro att man kan glida rakt igenom arton hål. Visserligen är första hålet en lugn par 4a men redan på hål två är det dags att skärpa alla sinnen. Hålet, par 5, är långt med dogleg vänster över vatten. Vatten kommer för övrigt i spel på hälften av hålen.

Kontakten med Atlanten och de fantastiska vyerna kan kanske verka distraherande ibland men å andra sidan skapar synintrycken ett bestående minne som kan vara skönt att bläddra fram när höststormarna drar runt husknuten där hemma.

Royal Óbidos Spa & Golf Resort (Royal Óbidos Course) Information
Antal hål18
Greenfee, 1 (låg) - 5 (hög)3
Öppen för spelOpen to Public
BantypParkbana
BanarkitektSeve Ballesteros
Öppningsår2012
Handicapgräns36 (herrar), 36 (damer)
Webbsidawww.royalobidosgolf.pt

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Related Content

Related Posts

Minnesota Wild Hockey

Vi byter spel för en kväll

Vi byter golf mot ishockey för en kväll. Det lokala NHL-laget heter Minnesota Wild och spelar på Xcel Enery Center i centrala Minneapolis. Xcel Energy