Pärnu Bay Golf Links – Test och betyg

Information
Adress ,  ,  , ,  (Karta)
Telefon
Email
Webbsida
Totalt antal hål

Hela banan är byggd på sand. Terrängen vid Rigabukten är ganska flack, och fairways följer mestadels den naturliga plattheten med bara små unduleringar. Greenerna däremot har formats betydligt mer aggressivt, med många unduleringar och inte sällan flera olika platåer. Greenerna är dessutom i de flesta fall välbevakade av sandbunkrar i linksstil, med överhängande gräs, “skägg”.

Vill man vara helt korrekt så finns det egentligen inga bunkrar alls på banan, eftersom alla sandområden är s.k. waste areas. Det betyder att du får lov att grunda klubban och göra övningssvingar i “bunkrarna”. Strikt sett behöver du inte heller kratta efter dig, men det hör naturligtvis till ren artighet att ändå göra det.

Enkelt att konfigurera om banan efter väder och vind

Ett annat kännetecken för banan är att det bara finns en klipphöjd på fairways. Det finns alltså ingen andra klipphöjd mellan fairways och ruff. Många av hålen har fairways med långsträckta bunkrar, waste areas, på ena sidan och ruff på den andra. Ruffen är påminner mycket om vad du hittar på linksbanor, så oftast är det inget problem att hitta bollen.

Eftersom alla fairway har bara en klipphöjd så står det greenkeepern fritt att placera utslagsplatserna där det bäst passa för dagen. Med den friheten kan han sätta upp banan efter vädret eller efter vilka spelara som ska spela banan just den dagen. Är det t ex väldigt blåsigt kan han flytta fram tees, och därmed hålla speltempot uppe trots de svåra förhållandena. En bra finess.

Pärnu Bay Golf Links (Links Course) Information
Antal hål18
Greenfee, 1 (låg) - 5 (hög)4
Öppen för spelOpen to Public
Säsong april - november
BanarkitektLassi Pekka Tilander
Öppningsår2015
Startintervall10 minuter

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Related Content

Related Posts

Minnesota Wild Hockey

Vi byter spel för en kväll

Vi byter golf mot ishockey för en kväll. Det lokala NHL-laget heter Minnesota Wild och spelar på Xcel Enery Center i centrala Minneapolis. Xcel Energy