Bom Sucesso Resort (Guardian Course), Costa de Prata, Portugal

Bom Sucesso Resort (Guardian Course) – Test och Betyg

Det var tänkt som en blinkning åt gamla klassiska golfbanor med överraskande unduleringar runt green och lite hipp som happ i planeringen av foregreen. 

Det var så Bom Sucesso fick sin layout. Men det är en mästerskapsbana i toppklass. När Donald Steel fick uppdraget att rita banan såg han möjligheten att förse Bom Sucesso med just de klassiska grepp som präglar många äldre mästerskapsbanor i Europa.

Men det fanns vissa skillnader mellan Bom Sucesso och de riktiga klassikerna. Den främsta var att Bom Sucesso skulle anläggas som en ram runt en större resort med hundratals villor och lägenheter, med köpcentra och helikopterplatta och tennisbanor, pool och lekpark.

Donald Steel klarade även detta och 2008 var anläggningen klar. I dag erbjuds både proffsgolfare och glada amatörer en förstklassig bana där alla kan vara med och känna sig lyckade medan icke-golfande föräldrar och barn kan fördriva tiden bland resortens alla andra frestelser.

Bom Sucesso Resort ligger på Atlantens strandbankar vid Óbidos lagun på Costa de Prata, Silverkusten. Det är strax intill den medeltida staden Óbidos. Härifrån är det 50 minuter i sydvästlig riktning till flygplatsen och folkmyllret i Lissabon.

Klubbhuset med sin restaurang och golfshop är av ganska ordinär kvalitet. Däremot erbjuds gäster ett boende i resortens femstjärniga villor så någon brist på service är det inte.

Bom Sucesso Resort Information
Adress Lugar do Bom Sucesso,  , 2510-662 Vau, Óbidos, Portugal (Karta)
Telefon+351 262 965 310
Email[email protected]
Webbsidawww.guardiangolf.net
Totalt antal hål18

Greener i toppklass – såphala för amatörer och medelsvåra för spelarna från vit tee – och breda fairways gör banan till en utpräglad parkbana.

En klassisk parkbana, ja ungefär så ser Bom Sucesso ut. Därmed inte sagt att den är enkel eller ens medelsvår. Bunkrarna med sina branta och ojämna kanter är strategiskt placerade och greenerna välpreparerade. Det ger även en spelare med singelhandicap åtskilligt huvudbry.

Ett annat problem är avstånden mellan hålen. Det handlar om ganska stora höjdskillnader så den som vill spara på benmusklerna har stor nytta av att åka bil.

Med detta sagt är det i övrigt bara att lyfta på kepsen för denna mästerskapsbana, par 72. De tre avslutande hålen präglar egentligen hela känslan av banan. Där finns 16e som leder spelaren upp till banans högsta punkt. Donald Steel har gjort ett förstklassigt jobb och sätter pricken över i:et med sitt – och banans – signaturhål, nr 17. Det är en magnifik par 5a utplacerad i utförslöpa med en en dogleg vänster som kan vara lätt om man har turen med sig men lika gärna kan bli otroligt svår att klara. Dessutom är utsikten från greenområdet över lagunen i bakgrunden så intagande att man gärna dröjer med att sätta sin putt.

18e hålet är lurigt. Strax före green löper ett vattendrag som i avstånd mätt är strategiskt för den riktigt långtslåendes utslag och för medelgolfarens andraslag. Det gäller att hålla hjärnkontoret skärpt ända upp på green och i hålet.

Bom Sucesso Resort (Guardian Course) Information
Antal hål18
Greenfee, 1 (låg) - 5 (hög)4
Öppen för spelOpen to Public
BantypParkbana
BanarkitektDonald Steel
Öppningsår2008
Webbsidawww.guardiangolf.net

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Related Content

Related Posts

Minnesota Wild Hockey

Vi byter spel för en kväll

Vi byter golf mot ishockey för en kväll. Det lokala NHL-laget heter Minnesota Wild och spelar på Xcel Enery Center i centrala Minneapolis. Xcel Energy