Jönåkers Golfklubb, Sweden

Jönåkers Golfklubb

Jönåkers golfbana söder om Nyköping som kan ses från motorvägen är en charmig och stundtals utmanande bana av mycket varierat slag. Här straffas den lätt som tar i för mycket med risk för att gå i något vattenhinder. Banan är en mix av hed, park och skog med en spännande layout.

Jönåkers golfbana kan ses från E4:an mellan Nyköping och Norrköping. Klubbhuset som är inrymt i en rödmålad lada nås direkt vid den väl tilltagna parkeringen. Där erbjuds uthyrning av klubbor, vagnar och golfbilar.

Klubbhuset innehåller också en välförsedd shop och restaurangen är trivsam. Servicen är god. Övningsområdena är väl tilltagna med bland annat en korthålsbana samt putting- och chippinggreener. Klubben har även ett dussintal ställplatser för husbilar, något som blivit mycket populärt på senare år.

Jönåkers Golfklubb Information
Adress Nedre Jäder,  , SE-611 96 Jönåker, , Sweden (Karta)
Telefon+46-155-703 14
Email[email protected]
Webbsidawww.jonakersgk.se
Totalt antal hål18

Banans karaktär är mest hed med inslag av park och skog.

Den första halvan är mycket öppen och breder ut sig på stora fält, den andra halvan är mer varierad med inslag av vackra vyer utmed det längsta och svåraste par 5-hålet. Den därpå följande par 4.an intill den slingrande ån kan ses från motorvägen. Där finns många roliga och kluriga hål som kräver en smula eftertanke. Banan har en spännande sträckning med korta passager från green till tee. Banan är fantasirikt utlagd med en hel del vattendrag och strategiskt placerade fina bunkrar. Teeområden skulle kanske kunna förbättras något, ibland får man slå från matta. Fairway i allmänhet och greener i synnerhet är välhållna.

Överlag är korthålen normallånga, ibland uppför. Par 4-hålen är relativt korta och där finns också banans så kallade Kalle Anka-hål nr 14 som från gul tee endast mäter 260 meter. 

Jönåkers Golfklubb Information
Antal hål18
Greenfee, 1 (låg) - 5 (hög)2
Öppen för spelOpen to Public
Säsong april - november
BantypHedbana
BanarkitektSune Linde
Öppningsår1996
Webbsidawww.jonakersgk.se

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Related Content

Related Posts

Minnesota Wild Hockey

Vi byter spel för en kväll

Vi byter golf mot ishockey för en kväll. Det lokala NHL-laget heter Minnesota Wild och spelar på Xcel Enery Center i centrala Minneapolis. Xcel Energy