Rosapenna Golf Resort (Sandy Hills Links), Ireland

Rosapenna Golf Resort (Sandy Hills Links) – Test och Betyg

Information
Adress ,  ,  , ,  (Karta)
Telefon
Email
Webbsida
Totalt antal hål

Sandy Hills är den nyare banan på Rosapenna, designad av Pat Ruddy och invigd i juni 2003.

Sandy Hills Links är som sagt också designad av Pat Ruddy och är en modern golfbana och anlagd med moderna hjälpmedel. Den invigdes i juli 2003. De hål som har upphöjda tees och en dalgång med fairway väcker tveklöst vår största spelmässiga tillfredsställelse. Ett antal hål spelas dock utan fri sikt från tee och påfallande många hål har upphöjda greener. Banans design är noga uttänkt med hänsyn till spel- och klipplinjer m m och om man ligger på ”fel” plats på fairway blir det ofta ett blint slag mot greenen. När man står på tee kan det ofta se mycket smalt ut. Pat Ruddy använder alltsom oftast en teknik att lura ögat att det ser svårare ut än det är i verkligheten. Sandy Hills är också en bana som med enkla medel kan vässas till mästerskapsstandard.Tom Morris står staty framför klubbhuset, med utsikt över "sin" bana.

Från nästan alla tees och greener ser man milsvitt omkring. Om man, som jag,  anser att golf tankemässigt kan avbrytas för att supa in atmosfären och naturen har man kommit till rätt ställe. Det är utan tvekan en himmelsk upplevelse att vandra omkring bland Rosapennas  strandgräsklädda kullarna och hänföras av golfens alla mysterier. Bara att klättra upp på toppen av en gräsklädd kulle och ta en panoramabild blir något att sitta och titta på när vinterrusket viner runt knutarna under den kalla årstiden i Sverige. Klubbhuset med Tom Morris som staty i helfigur syns från alla utsiktspunkter runt de båda banorna.

Den som inte vill spela 18 hål måste välja den något kortare Tom Morris course eftersom Sandy Hills är routad med 9 hål ut och 9 hål in från en position längst bort från klubbhuset. 

Rosapenna Golf Resort (Sandy Hills Links) Information
Antal hål18
Greenfee, 1 (låg) - 5 (hög)4
Öppen för spelOpen to Public
Bantyp682
BanarkitektPat Ruddy
Öppningsår2003
Webbsidawww.rosapenna.ie

 

Share:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på linkedin
LinkedIn
Related Content

Related Posts

Golf på Åland, Silverskär

Ett Åland i miniatyr

Uppe i nordöstra hörnet av Åland finns en liten ö. Den heter Silverskär och är som ett Åland i miniatyr – knappt någon befolkning alls,

Cascades Golf Club, Soma Bay, Egypt

Golf i Egypten

Egypten har en golftradition som går tillbaks till 1882, då den första banan i landet, Gezira Sporting Club, grundades. Mycket har hänt sedan dess, väldigt mycket.