Flens Golf Club, Sweden

Flens GK – Test och Betyg

Flens Golfklubb är en av många mellansvenska medelmåttiga banor med många små trixiga och knixiga finesser. Den ligger i skiktet Trosa, Gnesta, Jönåker och Gripsholm och har massor av charm.

Vid klubbhuset finns en shop, omklädningsrum och restaurang. Däremot är det svårt att få något i sig vid nian. Övningsområdet strax intill går inte att klaga på, en liten ö i Torpsjön fungerar som green på driving rangen.  

Flens GK Information
Adress Norrtorp,  , SE-642 93 Flen, , Sweden (Karta)
Telefon+46 (0)157 157 70
Email[email protected]
Webbsidawww.flensgolfklubb.se
Totalt antal hål18

Hålen är sällan långa, men ibland dolda och därmed knepiga första gången. 

Skötseln av banan är god med härliga fairways och greener – ibland är transporterna mellan hålen an aning långa, men i gengäld är omgivningen sörmländskt vacker.

Ruffen är ibland just – tuff vilket kräver en extra laddning bollar. Och vid tee skulle bättre informationstavla göra susen. Man tjänar mycket på att spela banan två gånger eftersom den känns en aning knepig, trixig, och trång, särskilt alla dog leg med gömda greener.

Korthålen är normallånga med svensk måttstock, de varierar för gul tee mellan 127 och 158 meter, för röd tee mellan 116 och 134. Par 4-hålen är inte heller särskilt långa, de varierar för gul tee från 300 till 360 meter och par 5-hålen är också de ganska korta.

Flens GK Information
Antal hål18
Greenfee, 1 (låg) - 5 (hög)2
Öppen för spelOpen to Public
Säsong maj - oktober
BantypParkbana och Skogsbana
BanarkitektSune Linde
Öppningsår1991
Webbsidawww.flensgolfklubb.se

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Related Content

Related Posts

Minnesota Wild Hockey

Vi byter spel för en kväll

Vi byter golf mot ishockey för en kväll. Det lokala NHL-laget heter Minnesota Wild och spelar på Xcel Enery Center i centrala Minneapolis. Xcel Energy