Rosapenna Golf Resort (Old Tom Morris Links), Ireland

Rosapenna Golf Resort (Old Tom Morris Links) – Test och Betyg

Information
Adress ,  ,  , ,  (Karta)
Telefon
Email
Webbsida
Totalt antal hål

Old Tom Morris Links är den äldre banan på Rosapenna, först planerad av Tom Morris 1891, sedemera modifierad av James Braid och Harry Vardon, och nu senast av Pat Ruddy.

Old Tom Morris Links har således en helt ny slinga 1-9 där man efter 9 hål är tillbaka vid klubbhuset. Marken på den andra sidan används idag till en fullängds drivingrange och korthålsbana. Den nya sträckningen är en härlig 9-slinga där ett framträdande drag är att det alltid ligger ett hinder där man kan misstänka att det kan finnas ett och att  landningsområdena är mer öppna än vad som syns från tee. Ju fler gånger man spelar den slingan desto mer njutningsbar blir den. Efter att ha passerat klubbhuset efter 9 hål bär det av ut på de hål som Old Tom designade i början av 1900-talet i vad som kallas ”The Valley”. Alla hålen ligger i dalen innanför klitterna i strandvallen mot havet. På det sättet skyddades banan från sandflykt, stormar m m. I slutet av 1800 talet användes inte annat än handkraft för att designa och förbättra banornas utformning varför det var naturligt att lägga ut hålen där det var som planast. Några utslagsplatser uppe på strandvallen ger fantastiska vyer över bukten där Hotellet Rosapenna ligger som en juvel i strandkanten. Tom Morris course är den kortare av de två banorna och medelgolfarens favorit. 

  • Presentation
  • Variety of holes
  • Fairness
  • Visual appeal
  • Routing
  • Fairway quality
  • Green quality
  • Value for money
User Review
0 (0 votes)
Comments Rating 0 (0 reviews)
Rosapenna Golf Resort (Old Tom Morris Links) Information
Antal hål18
Greenfee, 1 (låg) - 5 (hög)4
Öppen för spelOpen to Public
Bantyp682
BanarkitektTom Morris (1891), Pat Ruddy (2009)
Öppningsår1891
Webbsidawww.rosapenna.ie

 

Share:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på linkedin
LinkedIn
Related Content

Related Posts

Golf på Åland, Silverskär

Ett Åland i miniatyr

Uppe i nordöstra hörnet av Åland finns en liten ö. Den heter Silverskär och är som ett Åland i miniatyr – knappt någon befolkning alls,

Cascades Golf Club, Soma Bay, Egypt

Golf i Egypten

Egypten har en golftradition som går tillbaks till 1882, då den första banan i landet, Gezira Sporting Club, grundades. Mycket har hänt sedan dess, väldigt mycket.