Ballyliffin Golf Club (Glashedy Links), Ireland

Ballyliffin Golf Club (Glashedy Links) – Test och Betyg

Ballyliffin Golf Club har de 36 kanske bästa hålen i Irland.

Ballyliffin Golf Club bildades direkt efter II:a Världskriget och har sedan utvecklats till att efter 1995 ståta med två 18 hålsbanor. Förutom Old Links, som till största delen designades av den legendariske Eddie Hacket, finns även Glashedy Links. Old Links har moderniserats i början av 2000 talet med hjälp av Nick Faldo (som faktiskt försökte köpa hela anläggningen redan före millennieskiftet). Glashedy Links är en mästerskapsbana av modern design med Pat Ruddy och Tom Craddock som dirigenter. Namnet Glashedy kommer från den klippö som ligger ute i havet och syns från många av hålen på båda banorna. 

Många svenskar har funnit sina vägar upp till Ballyliffin i norr. Många blev så frälsta av Balliliffin att de blivit livstidsmedlemmar och återvänder år efter år och t o m flera gånger per år.

Ballyliffin har alla bekvämligheter som behövs i grannskapet. Klubbhusets resurser håller bästa klass både när det gäller mat, dryck och annan förplägmad. Med inte mindre än tre hotell och en B & B så nära som en drive från klubbhuset är det endast nyfikenhet som kan få golfspelarna att spela på andra banor i grannskapet.

Det finns flera olika erbjudanden i form av golfpaket och rabatter av olika slag. Dessa varierar  över året varför det är säkrast att kontrollera via de olika hemsidorna vad som erbjuds från tid till annan.

När vi talar om banorna i Ballyliffin skall vi vara medvetna om att båda är typiska linksbanor med alla de egenskaper som kännetecknar links. Old Links rullar fram över kullar och mellan sanddyner. Det finns flera spektakulära hål där man måste göra ett vägval redan vid utslaget. På Glashedy är det mer spektakulära vyer där par 3 hålet (hål nr 7) där en milsvid vy och hänförande skönhet gör att man som spelare nästan glömmer att slå ut.

Det är en bit att köra upp till Ballyliffin från Dublin även om man numera kör motorvägen mot Belfast och Derry. Det mesta av vägnätet är väl utbyggt och det tar ca 3 timmar innan man är framme. Det är garanterat värt besväret för när man nu är där uppe i norr finns det flera godbitar att sätta tänderna i. Jag tänker då på att utmed det som kallas North Atlantic Way i närområdet ligger även Royal Portrush, Portstewart, Castlerock och resorten Rosapenna. Glöm inte heller bort de andra banorna av hög kvalitet  

Ballyliffin Golf Club Information
Adress Ballyliffin,  ,  Inishowen, County Donegal, Ireland (Karta)
Telefon+353 (0)74 937 6119
Email[email protected]
Webbsidawww.ballyliffingolfclub.com
Totalt antal hål36

Glashedy Links är den nya banan på Balliliffin Golf Club, designad av Pat Ruddy.

Om Old Links har den genuina känslan av naturlig linksbana har Glashedy alla kännetecken på en mästerskapsbana i 2000 talet med långa hål, stora greener, breda fairways och reverterade och på vissa håll djupa bunkrar. Här spelades t ex Ladies Irish Open 1998 med Sophie Gustafsson som vinnare. Även Adam Mednik har en seger på Europatouren på Glashedy Links genom att vinna North West of Ireland Open 2002.

Ballyliffin Golf Club (Glashedy Links) Information
Antal hål18
Greenfee, 1 (låg) - 5 (hög)5
Öppen för spelOpen to Public
BantypLinks
BanarkitektPat Ruddy & Tom Craddock
Öppningsår1995
Webbsidawww.ballyliffingolfclub.com

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Related Content

Related Posts

Minnesota Wild Hockey

Vi byter spel för en kväll

Vi byter golf mot ishockey för en kväll. Det lokala NHL-laget heter Minnesota Wild och spelar på Xcel Enery Center i centrala Minneapolis. Xcel Energy