Golf Club Salinas de Antigua, Fuerto Ventura, Canary Islands, Spain

Golf Club Salinas de Antigua

När Salinas de Antigua stod klar 2006 var omgivningen tuff och ruff. Nu har klubben börjat hitta sin plats som en av Fuerteventuras riktiga golfbanor med 18 hål.

Högt ovanför den atlantiska kusten på den kanariska vulkanön Fuerteventura ligger Salinas de Antigua. Klubbhuset med en liten restaurang och shop är inte stort men funktionellt. Servicen är god och atmosfären välkomnande men restaurangens matutbud liknas mest vid vad en pub kan erbjuda.

Klubben har uthyrning av klubbor, vagn och golfbil. Övningsområdena är dock begränsade till putting green och driving range. Klubben har bara ett hundratal medlemmar och erbjuder golfare en typisk turistbana med lägre greenfee sommartid.

Golf Club Salinas de Antigua Information
Adress Carretera Jandía Km. 12,,  , 35610 Antigua, Fuerto Ventura, Islas Canarias, Spain (Karta)
Telefon+34 928 877 272
Email[email protected]
Webbsidawww.salinasgolf.com
Totalt antal hål18

Salinasbanan är tuff med mycket lava och massor av sand.

Tänk dig att när du slår ut på första hålet, som är en ganska snäll par 5:a, omges du av lavastenar och en oftast kraftig nordanvind. Vyn över havet är dock fantastisk när solen som oftast är framme. Och bollen flyger långt över lavadyner och in på fairway…

Salinasbanan som är medellång har en spännande layout med bra routing. Från gul tee är avståndet 5 105 meter, från röd tee 4 292. Banan har således bara tre par 5-hål som från gul tee mäter 434-464 meter, från röd tee 351-425 meter. Tio par 4-hål med varierande längd för gul tee från 265 till 364 meter, från röd tee från 225 till 301 meter. Korthålens längd är för gul tee 126 till 161 meter, för röd tee varierar längden från 79 till 112 meter.

Fairwayområdena är ganska slitna av torka och vind, likaså greener trots att man använder samma sorts gräs över hela banan och bevattnar banan med tre tusen kubikmeter vatten dagligen. Det märkliga är antalet bunkrar som är stora och många; nästan hundra till antalet.

Som framgår är slopen inte särskilt snäll. Klubbchefen Roberto S Gomez säger dock att man försökt skapa en bana där de flesta spelare kan gå in på två slag om det är ett par-4 hål. Dock ska sägas att en del av den handfull dammar som finns i spelvägen gör att många knixiga dogleg-hål finns på kartan. Och det är lätt att hamna i lavaruffen.

Hål tre, fyra och fem betraktas som signaturhål varav det ena har en fästning från andra världskriget i spellinje. Allt som allt blir slutbetyget väl godkänt för denna bana som dock skulle må bra av litet bättre skötsel.

Golf Club Salinas de Antigua Information
Antal hål18
Greenfee, 1 (låg) - 5 (hög)3
Öppen för spelOpen to Public
BantypParkbana
BanarkitektManolo Pireiro
Öppningsår2006
Webbsidawww.salinasgolf.com

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Related Content

Related Posts

Minnesota Wild Hockey

Vi byter spel för en kväll

Vi byter golf mot ishockey för en kväll. Det lokala NHL-laget heter Minnesota Wild och spelar på Xcel Enery Center i centrala Minneapolis. Xcel Energy