Fuerteventura Golf Club, Canary Islands, Spain

Fuerteventura Golf Club

Golfspelare från halva Europa trängs om tiderna för att komma ut på Fuerteventuras hyggligt grönskande bana – en liten oas i närheten av semesterorten Caleta de Fuste intill Atlanten.

Redan vid ankomst till Fuerteventura golfklubb som är en del av det femstjärniga hotellet Elba Palace andas hela platsen klassisk elegans. Interiörerna med en reception och välförsedd shop i kombination med en fullservicerestaurang står i samklang med hela anläggningen som även har pooler.

Givetvis kan man hyra klubbor, vagnar och golfbil. Träningsmöjligheterna är så bra att en del spelare åker dit bara för att i förväg ta del av de väl utrustade pitching- och putting greenerna samt en driving range.

 Hög servicegrad rakt igenom inklusive shuttlebussar till och från andra närliggande hotell blir som grädde på moset. Allt detta gör att helheten stämmer – det här är vad fastlands-européer gillar.

Fuerteventura Golf Club Information
Adress Carretera de Jandía,  Km 11, 35610 Antigua, Fuerteventura, Islas Canarias, Spain (Karta)
Telefon+34 928 160 034
Email[email protected]
Webbsidawww.fuerteventuragolfclub.com
Totalt antal hål18

Hela banan är som en liten oas med en dryg handfull dammar där härfåglar och andra flygande djur hela tiden finns i omgivningen. Men det är trots detta inte helt lätt att göra en birdie, trots att slopen är ganska snäll.

Signaturhålen på denna 18-hålsbana med 72 par är tvåan, en ganska smal och kort par-5 och sjuan, ett normallångt par-3 med en stor damm i spelriktningen som i motvinden kan vara svår att klara. Hålen är inte särskilt långa med några få undantag. Tee och fairway är oftast i mycket gott skick och greenerna utomordentligt jämna och fina. Ty detta är ett torrt område som kräver sin skötsel av just en golfbana.

De fyra par 3-hålens längd varierar från gul tee från 154 till 186 meter, från röd tee från 120 till 140 meter. Elva par 4-hål mäter från gul tee 302-383 meter, från röd tee 255-310 meter och de tre par 5-hålens variation sträcker sig från 424 till 460 meter från gul tee samt 384 till 389 från röd tee.

Flera av par 4-hålen är av dog legkaraktär och kräver en smula eftertanke, liksom de två avslutningshålen med ganska stora höjdskillnader. Skulle man råka komma ut i ruffen är den ofta gräsbevuxen och ganska beskedlig.  Teeplatser är tydliga även om man kan gå fel och tyvärr måste man passera två mindre bilvägar under rundan. Här liksom på så många andra banor är det klokt att investera i en banguide – särskilt vid premiärrundan.

Fuerteventura Golf Club Information
Antal hål18
Greenfee, 1 (låg) - 5 (hög)3
Öppen för spelOpen to Public
BantypParkbana
BanarkitektJuan Catarineu
Öppningsår2002
Webbsidawww.fuerteventuragolfclub.com

 

Share:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på linkedin
LinkedIn
Related Content

Related Posts

Golf på Åland, Silverskär

Ett Åland i miniatyr

Uppe i nordöstra hörnet av Åland finns en liten ö. Den heter Silverskär och är som ett Åland i miniatyr – knappt någon befolkning alls,

Cascades Golf Club, Soma Bay, Egypt

Golf i Egypten

Egypten har en golftradition som går tillbaks till 1882, då den första banan i landet, Gezira Sporting Club, grundades. Mycket har hänt sedan dess, väldigt mycket.