Arabella Golf Son Vida, Mallorca, Spain

Arabella Golf Mallorca (Son Vida) – Test och betyg

Arabella Golf Mallorca är inte bara den största golfresorten på Mallorca, det är också den största golfanläggningen i hela Spanien.

Arabella Golf Mallorca har tre artonhålsbanor, var och en med sitt eget klubbhus. Son Vida har dessutom fått en rejäl uppgradering med ett nytt och modernt klubbhus med utsikt över artonde green. På anläggningen finns två hotell, Sheraton Arabella och Castillo Son Vida, med samma ägare som äger banorna, så service och golfpaket är helt integrerade. Det går naturligtvis bra att bara besöka Arabella Golf, betala sin greenfee, och spela någon av de tre banorna, men det som gör golfsemestern till något extra är att bo på ett av hotellen och njuta av servicen och faciliteterna, och spela alla tre banorna.

Banorna

Golf Son Vida är den äldsta av banorna, det är faktiskt den äldsta av alla banor på Mallorca, öppnad redan 1964. Först ut på banan var Prins Rainier av Monaca, först i raden av många berömdheter som spelat banan. En inte helt okänd spelare vid namn Seve Ballesteros kan nämnas.

Den andra banan som byggdes var Son Muntaner. Banan öppnades år 2001, och är kanske den bästa av de tre banorna. En modern mästerskapsbana, inte för den hjärtsvage.

Den nyaste banan är Son Quint, som invigdes 2007. Son Quint har drag av både Son Vida och Son Muntaner, men spelas något lättare än de båda andra. Därmed inte på något sätt tråkig, med ett flertal fantastiska hål i kuperad terräng.

För att avrunda golfanläggningen finns också en exekutiv par trebana som är öppen för alla oavsett om man har officiellt handicap eller inte.

Övningsområden

Intill Son Muntaner finns en rejäl driving range och övningsområden för puttning och inspel. En ny driving range har också öppnat på Son Quint. Son Vida har ingen egen range, men det går bra att ta golfbilen ner till Son Muntaner före rundan för lite uppvärmning.

Hotellen

Det finns två hotell som del av anläggningen. Båda finns med som stopp på skytteln som transporterar dig mellan hotellen och de tre banorna.

Sheraton Arabella är ett modernt, femstjärningt hotell beläget just bakom artonde green på Golf Son Vida. Hotellet helrenoverades under 2013 och har nu allt du kan önska dig, inklusive flera fina restauranger och ett fullservice spa. Rummen har allt du kan önska dig. Värt att notera är att arkitekten inte bara har designat vackra rum, utan också funktionella. Allt fungerar utan att man behöver en fil kand i teknik eller design för att tända lampor eller justera temperaturen i duschen, något som blir allt vanligare på moderna hotell. På Sheraton Arabella fungerar allt bara som det ska, utan något knussel.

Castillo Son Vida är det andra hotellet på anläggningen. Trots namnet har det aldrig varit ett slott, men det har ändå en lång och intressant historia som går tillbaka till 1200-talet. I mitten på 1900-talet byggdes det om som hotell, och 2006 genomgick det en helrenovering till den 5+ stjärniga upplevelse det är idag.

Hotellet bibehåller en slottskänsla med högt i tak och många storslagna konstverk av Mallorcas mest berömda konstnärer. När du sitter på terassen och ser ut över Palma stad långt nedanför är det lätt leva in i rollen som slottets kung, och överblicka ägorna med bönderna som slavar nedanför. Fast numera är det golfarna som kämpar och sliter.

Arabella Golf Mallorca Information
Adress Camí de Son Vida, 38,  , E07013 Palma de Mallorca, Mallorca, Spain (Karta)
Telefon+34 971 783 000
Email[email protected]
Webbsidawww.arabellagolfmallorca.com
Totalt antal hål63

Son Vida är en bana från en annan era, men den är fortfarande rolig och väl värd att spela. Det är den kortaste banan av de tre på Arabella Golf, och den med de minsta greenerna.

Golf Son Vida designades av Hawtree och öppnades som niohålsbana redan 1964. Genom åren har den löpande uppgraderats och är nu en artonhålsbana. När Rossknecht designade Son Muntaner under 2001 så passade han på att förbättra Son Vida på samma gång. De flesta uppgraderingarna var tekniska, bevattning och dränering, med 13 och 18 genomgick större förändringar.

Son Vida är som två olika banor i ett. De första tolv hålen spelas i ett skogslandskap av Medelhavskaraktär, med fairways i smala korridorer med eukalyptusträd längs kanterna. Ibland dyker ett och annat hus upp, men de ligger mestadels på de höga kullar som omger banan. Med många ganska korta hål är det lätt att få för sig att man kan nå green på utslaget om man bara slår en liten draw, eller en kontrollerad fade, men sådana tankar leder oftast till en bortslagen boll. Eukalyptusträden liksom lutar sig över banan och fångar upp din boll. Vill du ha en bra score ska du spela strategiskt, vilket för många betyder att det är bäst att låta drivern ligga kvar i bagen.

Detta är speciellt viktigt på det smala, nedförssluttande par fem sjätte hålet. Här når du green med tre järnslag, medans en drive ofta resulterar i en förlorad boll. Sexan var öppningshålet när banan invigdes, så det är inte svårt att föreställa sig att många golfare var besvikna redan efter första utslaget.

Det vackraste hålet på första nio är kanske åttan, en kort par tre med greenen långt, långt nedanför tee. Fantastisk utsikt, och kanske den bästa hole-in-one-chansen på banan.

Andra nio börjar med ännu smalare fairwaykorridorer, men allt ändras när du når hål 13. Nu öppnar landskapet upp sig, och du kan se alla de avslutande hålen på samma gång, liksom det nya klubbhuset och hotellet Sheraton Arabella. Skogen är inte längre in faktor att räkna med, utan nu är det vatten som gäller. Detta är speciellt märkbart på det nya artonde hålet, med vatten till vänster längs hela fairway, och vatten till höger både för andraslaget och inspelet. Om inte andraslaget och inspelet är ett och detsamma. I så fall är du antingen riktigt duktig eller riktigt dumdristig. Ett värdigt avslutningshål som kommer att avgöra många tävlingar.

Efter rundan kan du avnjuta en måltid i det nya (2016) moderna klubbhuset med utsikt över 18:e green. Om dina vänner spelar i bollarna bakom dig kan du förnöjas över att det är de som sliter på sista hålet och inte du själv.

Arabella Golf Mallorca (Son Vida) Information
Antal hål18
Greenfee, 1 (låg) - 5 (hög)3
Öppen för spelOpen to Public
BantypParkbana
BanarkitektF.W. Hawtree (1964) / Kurt Rossknecht (2001)
Öppningsår1964
Webbsidawww.arabellagolfmallorca.com

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Related Content

Related Posts

Minnesota Wild Hockey

Vi byter spel för en kväll

Vi byter golf mot ishockey för en kväll. Det lokala NHL-laget heter Minnesota Wild och spelar på Xcel Enery Center i centrala Minneapolis. Xcel Energy