Palheiro Golf, Madeira, Portugal

Palheiro Golf

Information
Adress ,  ,  , ,  (Karta)
Telefon
Email
Webbsida
Totalt antal hål

Banan har en ganska snäll slope men skenet kan bedra. Layouten är spännande och hålen lätta att hitta, ingen risk att man går bort sig. Många hål är smala och en del på skrå. En del ligger i vindtunnlar och andra går över eller vid raviner.

Utslagsplatser är i gott skick och välskyltade. Vid torka kan fairways vara extra griniga, men greenerna är alltid mycket välhållna.

Raviner en bollmagnet

Banan går upp och ned, i sidled eller ut mot raviner. Och i ravinerna ligger några kilo bort-spelade bollar. Ibland kommer du fram till en par 4:a som verkligen gör skäl för namnet dog leg. Därmed sagt att alla hål inte känns rättvisa för premiärspelaren. En banguide är att rekommendera liksom en extra packe bollar.

Från röd tee mäter korthålen 80 till 137 meter, par 4hålen har en spännvidd från 216 till 294 meter och par5hålen börjar vid 356 för att sluta vid 427 meter.

Från gul tee varierar korthålen från 94 till 168 meter, par 4hålen börjar vid 270 och slutar vid 375 meter. Långhålen har en spännvidd från 405 till 475 meter.

Herrar som inte är långtslående borde dock testa blå tee. Och alla bör ha en extra packe bollar i bagen. Bärbag rekommenderas bara för atleter.

Palheiro Golf Information
Antal hål18
Greenfee, 1 (låg) - 5 (hög)3
Öppen för spelOpen to Public
Bantyp681
BanarkitektCabell Robinson
Öppningsår1993
Webbsidawww.palheironatureestate.com

 

Share:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på linkedin
LinkedIn
Related Content

Related Posts

Golf på Åland, Silverskär

Ett Åland i miniatyr

Uppe i nordöstra hörnet av Åland finns en liten ö. Den heter Silverskär och är som ett Åland i miniatyr – knappt någon befolkning alls,

Cascades Golf Club, Soma Bay, Egypt

Golf i Egypten

Egypten har en golftradition som går tillbaks till 1882, då den första banan i landet, Gezira Sporting Club, grundades. Mycket har hänt sedan dess, väldigt mycket.