Arabella Golf Son Quint, Mallorca, Spain

Arabella Golf Mallorca (Son Quint) – Test och betyg

Arabella Golf Mallorca är inte bara den största golfresorten på Mallorca, det är också den största golfanläggningen i hela Spanien.

Arabella Golf Mallorca har tre artonhålsbanor, var och en med sitt eget klubbhus. Son Vida har dessutom fått en rejäl uppgradering med ett nytt och modernt klubbhus med utsikt över artonde green. På anläggningen finns två hotell, Sheraton Arabella och Castillo Son Vida, med samma ägare som äger banorna, så service och golfpaket är helt integrerade. Det går naturligtvis bra att bara besöka Arabella Golf, betala sin greenfee, och spela någon av de tre banorna, men det som gör golfsemestern till något extra är att bo på ett av hotellen och njuta av servicen och faciliteterna, och spela alla tre banorna.

Banorna

Golf Son Vida är den äldsta av banorna, det är faktiskt den äldsta av alla banor på Mallorca, öppnad redan 1964. Först ut på banan var Prins Rainier av Monaca, först i raden av många berömdheter som spelat banan. En inte helt okänd spelare vid namn Seve Ballesteros kan nämnas.

Den andra banan som byggdes var Son Muntaner. Banan öppnades år 2001, och är kanske den bästa av de tre banorna. En modern mästerskapsbana, inte för den hjärtsvage.

Den nyaste banan är Son Quint, som invigdes 2007. Son Quint har drag av både Son Vida och Son Muntaner, men spelas något lättare än de båda andra. Därmed inte på något sätt tråkig, med ett flertal fantastiska hål i kuperad terräng.

För att avrunda golfanläggningen finns också en exekutiv par trebana som är öppen för alla oavsett om man har officiellt handicap eller inte.

Övningsområden

Intill Son Muntaner finns en rejäl driving range och övningsområden för puttning och inspel. En ny driving range har också öppnat på Son Quint. Son Vida har ingen egen range, men det går bra att ta golfbilen ner till Son Muntaner före rundan för lite uppvärmning.

Hotellen

Det finns två hotell som del av anläggningen. Båda finns med som stopp på skytteln som transporterar dig mellan hotellen och de tre banorna.

Sheraton Arabella är ett modernt, femstjärningt hotell beläget just bakom artonde green på Golf Son Vida. Hotellet helrenoverades under 2013 och har nu allt du kan önska dig, inklusive flera fina restauranger och ett fullservice spa. Rummen har allt du kan önska dig. Värt att notera är att arkitekten inte bara har designat vackra rum, utan också funktionella. Allt fungerar utan att man behöver en fil kand i teknik eller design för att tända lampor eller justera temperaturen i duschen, något som blir allt vanligare på moderna hotell. På Sheraton Arabella fungerar allt bara som det ska, utan något knussel.

Castillo Son Vida är det andra hotellet på anläggningen. Trots namnet har det aldrig varit ett slott, men det har ändå en lång och intressant historia som går tillbaka till 1200-talet. I mitten på 1900-talet byggdes det om som hotell, och 2006 genomgick det en helrenovering till den 5+ stjärniga upplevelse det är idag.

Hotellet bibehåller en slottskänsla med högt i tak och många storslagna konstverk av Mallorcas mest berömda konstnärer. När du sitter på terassen och ser ut över Palma stad långt nedanför är det lätt leva in i rollen som slottets kung, och överblicka ägorna med bönderna som slavar nedanför. Fast numera är det golfarna som kämpar och sliter.

Arabella Golf Mallorca Information
Adress Camí de Son Vida, 38,  , E07013 Palma de Mallorca, Mallorca, Spain (Karta)
Telefon+34 971 783 000
Email[email protected]
Webbsidawww.arabellagolfmallorca.com
Totalt antal hål63

Golf Son Quint är den nyaste av banorna på Arabella Golf, och också den mest lättspelade. I anslutning till 18-hålsbanan finns också en exekutiv niohålsbana öppen för alla, liksom en ny driving range.

Banan har en mer öppen layout än Son Vida, men efter ett par uppvärmningshål spelas ett antal hål bland låga barrträd, det märks att detta är den nyaste banan. Riktigt spännande blir det på andra nio. Redan på tian kommer mer vatten i spel, och hål 13 är en riktig utmaning, ett långt par tre över vatten. Överlag är sista nio den riktiga behållningen på banan.

Arabella Golf Mallorca (Son Quint) Information
Antal hål18
Greenfee, 1 (låg) - 5 (hög)3
Öppen för spelOpen to Public
BantypParkbana
BanarkitektRamón Espinosa & Kurt Rossknecht
Öppningsår2007
Webbsidawww.arabellagolfmallorca.com

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Related Content

Related Posts

Minnesota Wild Hockey

Vi byter spel för en kväll

Vi byter golf mot ishockey för en kväll. Det lokala NHL-laget heter Minnesota Wild och spelar på Xcel Enery Center i centrala Minneapolis. Xcel Energy