Du visar för närvarande Praia D’El Rey Golf & Beach Resort
Vacker morgon på Saare Golf Course på Ösel, Estland

Praia D’El Rey Golf & Beach Resort

När en av Europas främsta golfbanor, Praia D’El Rey, fyllde 20 år firades det med ”födseln” av en kaxig lekkamrat och dotter, West Cliffs – en linksbana i världsklass.

Det kortaste avståndet mellan de två banorna Praia D’El Rey och West Cliffs, är knappt en järnfemma långt och just där kan man få en liten skymt av grannen. Mer än så är det inte för Praia D’El Rey har placerat West Cliffs på betryggande avstånd inom det imponerande landområde vid Silverkusten en knapp timmes bilfärd norrut från Lissabon som bolaget äger.  Området är stort nog att rymma de båda banorna med tillhörande klubbhus och lyxiga hotell utan att besökaren har den minsta känsla av varken trångboddhet eller risk för att ett ”fore” ska höras från grannbanan.

Det var den amerikanske golfarkitekten Cabell B Robinson som ritade Praia D’El Ray och efter invigningen 1997 konstaterade:

”Det här är den typ av landskap vi arkitekter försöker skapa men i Praia D’El Rey är redan allt naturligt.”

Banan klassades ganska snart som en av världens hundra bästa golfbanor – en position som man behållit genom åren.

Kanske var det inte meningen från början men tankarna på en hundraprocentig linksbana intill Atlanten råkade sammanfalla med 20-årsjubileet för Praia D’El Rey. Den unga arkitekten Cynthia Dye McGarey fick uppdraget att rita West Cliffs och hon fick ungefär samma möjligheter som Cabell B Robinson haft tjugo år tidigare – att rita en bana utan att i princip röra ett grässtrå för mycket.

Med hjälp av kommunens planeringsavdelning och efter grundliga genomgångar med flera ministerier kunde hon mer eller mindre kryssa sig fram mellan dinosauriefossiler, naturliga avrinningsområden och dungar med pinjeträd och skapa en linksbana i världsklass.

I juni 2017 kunde man fira Praia D’El Reys 20-årsjubileum och samtidigt öppna den nya linksbanan West Cliffs.

Både West Cliffs och Praia D’El Rey är i mästerskapsklass men samtidigt lätt tillgängliga för medelgolfaren. Ett besök här vid atlantkusten kanske inte ska jämföras med Algarves välfyllda godisbutik av förstklassiga golfbanor men för den som söker mer än golf erbjuder Silverkusten ett imponerande utbud.

Dels finns här semesterbostäder och villor att hyra om man inte vill kosta på sig en lyxigare tillvaro på femstjärniga Marriott Hotel som ligger intill Praia D’El Rays bana. Dels är närheten till andra sevärdheter stor. Städerna Óbidos och Sintra finns bara en kvarts bilfärd från Praia D’El Rey och är i dag uppsatta på UNESCOs karta över världsarv.

Både West Cliffs och Praia D’El Rey har dessutom satsat på mängder av kringarrangemang och erbjuder paddling, sportdykning, surfing, sju tennisbanor och cykeluthyrning för att nu ta bara några exempel.

Praia D’El Rey Golf & Beach Resort Information
Adress Av. D. Pedro I, no. 30, 2510-453 Amoreira Óbidos, Portugal (Se karta)
Telefon+351 262 905 100
Email[email protected]
Webbsidawww.praia-del-rey.com
Totalt antal hål36