Du visar för närvarande Samsö Golfklubb
Vacker morgon på Saare Golf Course på Ösel, Estland

Samsö Golfklubb

Samsö golfbana som nästa år firar 25-årsjubileum kan göra det med den äran. Den danska storspelaren Iben Tinning har just den banan som en av sina favoriter och om du har tur kan du få en lektion där av henne.

Samsös 18-hålsgolfbana börjar som en mjuk parkbana men även där märks vinden. Där finns gott om vattenhinder och många bunkrar. Så övergår banan till seaside med en intagande vy över havet med Själland i bakgrunden. Att spela ett långt par 4-hål i motvind kräver sina klubbor – och raka slag.

Att banan är dubbelt grön fick klubben bevis för 2015 då man utsågs till landets mest miljövänliga bana. Det betyder att den sköts minutiöst utan kemiska inslag men väl ekologiskt.

Golfbanan ligger i Besser på öns norra sida. Den är en blandning av knixig parkkaraktär och öppen seaside. Den är varierat byggd och layouten känns naturlig. Hålen är inte särskilt långa men ibland skymda vilket kan ställa till det vid premiärspel. Något annat som kan ställa till det är vinden som kan vara mer än en lätt bris. Klubbhuset är enkelt men utrustat med en shop samt uthyrning av klubbor, vagnar och golfbilar. Där kan man också få något att dricka – men inte mer. Samsö är en typisk turistbana med inte så många medlemmar, men drygt fem procent av de 3 000 fastboende spelar golf.  

Samsö Golfklubb Information
Adress Besser Kirkevej 24, 8305 Samsö, Denmark (Se karta)
Telefon+45 86592218
Email[email protected]
Webbsidasamsoegolfklub.dk
Totalt antal hål27