Du visar för närvarande Rosapenna Hotel & Golf Resort
Vacker morgon på Saare Golf Course på Ösel, Estland

Rosapenna Hotel & Golf Resort

Två fantastiska linksbanor på Irlands nordvästspets, kombinerat med ett hotell i klassisk stil.

Rosapenna har varit på toppen av Irländsk golf i mer än 120 år. Namn som Old Tom Morris, James Braid och Harry Vardon har satt sin prägel på den unika anläggningen Donegals nordvästra del. Redan 1893 öppnades den första banan, Old Tom Morris Links för spel. 

Under 1990 talets andra hälft kom bollen att skickas över till Pat Ruddy i ett uppdrag att fullfölja Eddie Hacketts idé att designa och bygga en ny 18 håls modern linksbana och sedan flytta 9 hål från sluttningen norr om Carrigart – Downingsvägen till ett område söder om samma väg. Pat fick förtroendet att designa 27 nya hål och i möjligaste mån återställa Old Toms Valley närmast stranden. Se banbeskrivningarna härnedan.Hotellet ligger på gångavstånd från klubbhuset och banorna.

Förutom de två golfbanorna finns också ett femstjärnigt hotell på ägorna. För den som vill träna och/eller bara spela några hål är Rosapenna inget mindre än ett paradis. Dels ligger det greener och fairways runt hela hotellet det står det flaggor både här och där som man kan slå bollar mot. Dessutom ligger det en driving range och en f d militärbana över 9 hål tvärs över vägen från klubbhuset. Här finns något för alla golfspelande personer och skulle nu inte golf passa in i dagens övningar kan en vandring på beachen vara det som skänker ro och harmoni. Harbour Bar in Downings, gångavstånd från hotellet på Rosapenna.

I närområdet ligger Downings Bay med flera hotell och restauranger och på andra sidan havsviken ligger den berömda puben Harbour Bar som är så irländskt genuin att den nästan blir parodisk. 

Familjen Casey äger Rosapenna Hotel och de två banorna. Hotellet ligger bara några 100 m ifrån klubbhuset. Runt hotellet ligger flera korthål, puttinggreener m fl övningsområden. Familjen har nyligen köpt anläggningen St Patricks GC med ytterligare två banor. Dessa ligger i anslutning till Rosapenna men söder om Rosapennas anläggning. Vi avvaktar med spänning utvecklingen av de 72 hålen som finns till förfogande.

Rosapenna Hotel & Golf Resort Information
Adress Rosapenna, Downings, Letterkenny, County Donegal, Ireland (Se karta)
Telefon+353 (0)74 915 5301
Email[email protected]
Webbsidawww.rosapenna.ie
Totalt antal hål36