Du visar för närvarande Åtvidabergs Golfklubb
Vacker morgon på Saare Golf Course på Ösel, Estland

Åtvidabergs Golfklubb

Det känns nästan som att spela golf på brittiska öarna när man är i Åtvidaberg, men så var det också en britt som ritade banan första gången – eller det är nästan lika romantiskt som i en pastoralsymfoni av Beethoven. En banas karaktär danas inte bara av omgivningar men det hjälper till att spela i en park omgiven av ekar.

Ett välutrustat klubbhus och Trädgårdshotellet med ett 20-tal rum välkomnar gästerna direkt. Där finns pool och bastu för den som vill löga sig. På och kring banan finns nästan alltid ungdomar från ortens golfgymnasium med riksintag. Träningsmöjligheterna är därför extremt goda med massor av pitchområden. På denna bana kan man givetvis också hyra klubbor, vagnar och få sig en matbit i den närbelägna restaurangen.

Det hela började för 60 år sedan när ett gäng golfentusiaster fick använda lämplig mark av bruket på bygden i östgötska Åtvidaberg. Och det har fortsatt i samma goda anda trots några hack i skivan för klubben. Nu kallar man sig Åtvidaberg Golf Resort med en av Mellansveriges vackraste och mest naturliga banor och som grädde på moset det anrika Trädgårdshotellet, kanske mest känt för sin gastronomi.

Åtvidabergs Golfklubb Information
Adress Västantorp, SE-597 41 Åtvidaberg, Sweden (Se karta)
Telefon+46-120-354 25
Email[email protected]
Webbsidawww.atvidabergsgk.se