Golf på Åland – Fin höstgolf nära Sverige

Åland bjuder på fin golf, speciellt på hösten då den uppvärmda Östersjön förlänger säsongen några veckor jämfört med Stockholmsområdet.

Det finns två golfklubbar på Åland: Eckerö GK och Ålands GK. Utav dessa två är Ålands GK den äldre, och också den klubb som har de bästa banorna.

Ålands GK har två banor, Slottsbanan och Kungsbanan. Slottsbanan är den vackrare och lite lättare banan, nyrenoverad 2020, medan Kungsbanan ringlar sig fram genom skogen och är lite mer utmanande. På Ålands GK finns allt du behöver för en lyckad golfresa: ett fint klubbhus, bra omklädningsrum med bastu, en välsorterad pro shop, och en bra restaurang.

Eckerö GK har två artonhålsbanor, en fullängds och en korthålsbana. Eckerö är en ganska ny golfklubb, och banorna behöver nog några år till för att “mogna”. De sista nio hålen på fullängdsbanan är definitivt spelvärda, även om kvaliteten på fairways och bunkrar skulle behöva bli lite bättre.

Till Åland tar du dig med fördel med antingen Viking Line (från Stockholm eller Kapellskär) eller Eckerölinjen (från Grisslehamn). Båda rederierna har prisvärda golfpaket som inkluderar greenfees och boende, samt bil på färjan.